July 19, 2024 2:04 pm

Cypress

Kalifornien Cypress är också känd under sitt latinska namn Chamaecyparis lawsoniana och du kan också känna denna barrträd som den falska cypressen. Denna typ av barrträd är mycket populär och utmärkt som en häckväxt. I vårt sortiment hittar du blå och gula kaliforniska cypresser.

På grund av den stora mångfalden av arter är släktet Chamaecyparis (California Cypress) ett viktigt element i de flesta trädgårdar. Särskilt de blågråa och gula sorterna av californisk cypress är mycket populära och lämpar sig väl för användning i häckar. En nackdel med California Cypresses är att de lignifierar på insidan. Detta kan aldrig helt förhindras, men regelbunden beskärning saktar ner processen och ser till att du kan njuta av en barrhäck från California Cypress under mycket lång tid. Kaliforniens cypresser tål inte mycket våta förhållanden.

Kalifornien cypress som en häckväxt 

Kaliforniens cypresser är underbart doftande, vintergröna häckväxter som är särskilt lämpliga för trädgården. När allt kommer omkring kräver de lite underhåll och bildar snart en ogenomskinlig häck, så att du har mycket privatliv. De barrträdens mjuka nålar svider inte. Cypresser ser vänliga men ändå massiva ut. De stänger din trädgård och har ett intensivt grönt utseende som gör din trädgård ännu trevligare.

California -cypressen är infödd i Amerika, som namnet antyder. Detta vintergröna träd trivs dock också i Europa. Även om de inte når den höjd de når i Amerika – de växer till cirka sextio meter där – kan cypressen i Kalifornien göra en hel del här, 40 meter i naturen är inget undantag. Som häck barrträd måste denna cypress beskäras varje år.

 

Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *