June 18, 2024 9:34 am

Skäm bort fåglar

Fåglar ger liv åt din trädgård. Hur lockar du fåglar till din trädgård?

Enkelt, ge fågelmat, fågelbad och matare. Fåglar älskar också träd, buskar, gräs och blommor och växter. Så gör din trädgård fågelvänlig.

Matande fåglar

Hackspett med jordnötsskalgirlanden

Om du sprider eller hänger olika typer av fågelmat visas också olika typer av fåglar. Stora bröst, svartfåglar och sparvar älskar fettkulor. Robin gillar att äta oskalade jordnötter. Strö utsäde är populärt bland sparvar, finkar, duvor och många fler fåglar.

Svartfåglar gillar bär igen.

Fågel jordnötssmör är en omedelbar hit. Alla typer av fåglar älskar det här. En hackspett älskar fågelnötssmör och en skalad jordnötsgirland.

Tips: Strö regelbundet. Fåglarna besöker sedan din trädgård oftare.

Fågelbad

Runda blå fågelbad

Fågelbad är inte bara populära för bad. De dricker också av det. Fjädrarna blir rena från ett bad, så de håller sig varma – även på vintern.

Så se till att du också har ett rent fågelbad på vintern. De badar inte när det fryser.

Det finns många typer av fågelbad. Alltid trevligt att ge i gåva. Vårt runda blå fågelbad är en riktig hit. Fåglarna köer till och med för det, vilket är speciellt att se.

Små pooler som den hjärtformade poolen är populära bland små fåglar som stora bröst och blå bröst. Dessa gillar ett litet lager vatten.

Matare

Fördelen med en matare är att fåglar vet att man kan få mat där. De flyger regelbundet för att se om det finns något att få.

Du kan hänga fettbollar i matningssilon utan plastnät. På det här sättet fastnar de inte i plastnätet.

Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *